Διατροφή και εγκυμοσύνη

Διατροφή και εγκυμοσύνη

Η καλή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του εμβρύου, αλλά και για την υγεία της μητέρας. Μια έγκυος θα πρέπει να αυξήσει κατά 300 θερμίδες το καθημερινό της διαιτολόγιο, σε σχέση με τις θερμίδες που λάμβανε πριν τη σύλληψη.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και χρήση προφυλακτικού

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή αλλιώς αφροδίσια νοσήματα είναι τα νοσήματα τα οποία μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής και κατηγοριοποιούνται ως εξής:

Ινομυώματα και νέες θεραπείες

Ινομύωμα είναι καλοήθης όγκος που εντοπίζεται στον μυϊκό χιτώνα του τοιχώματος της μήτρας (μυομήτριο), απαρτίζεται από διογκωμένες λείες μυϊκές ίνες και ινώδη συνδετικό ιστό και εμφανίζεται ιστολογικά ως διακριτή στρογγυλή μάζα, που διαχωρίζεται σαφώς από τον γύρω ιστό της μήτρας. Μπορεί να βρίσκεται μέσα στο σώμα της μήτρας, στην εξωτερική της επιφάνεια, στον τράχηλο ή να κρέμεται από έναν μίσχο και αναλόγως διακρίνεται σε ενδοκοιλωτικό, ενδοτοιχωματικό, υποορογόνιο, υποβλεννογόνιο και μισχωτό. Ο αριθμός και το μέγεθος ποικίλει και η διάγνωση μπορεί να τεθεί, απλά, υπερηχογραφικά και στην περίπτωση του τραχηλικού μισχωτού ινομυώματος με την επισκόπηση του τραχήλου της μήτρας.

Παχυσαρκία και γονιμότητα

Παχυσαρκία είναι η παθολογικά αυξημένη εναπόθεση λίπους στις λιπαποθήκες του σώματος, η οποία συνεπάγεται και την αύξηση του βάρους. Σε φυσιολογικά επίπεδα το λίπος αποτελεί το 15-20% του σωματικού βάρους για τον άνδρα και το 20-25% για τη γυναίκα, ενώ στην παχυσαρκία το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 40% ή ακόμη και το 70%. Ο προσδιορισμός της παχυσαρκίας γίνεται μέσω του Δείκτη Μάζας Σώματος, ο οποίος προκύπτει αν διαιρέσουμε το σωματικό βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebooklinkedininstagram

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: 2130276415

Κινητό: 69448210821

E-mail: agadrakdr@gmail.com

Διεύθυνση: Βασ. Παύλου 49 Βούλα, 16673

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MD, MSc